Oryginalny przepis TU
Przepis wegetariański z opcją bezglutenową
Odpowiednie dla dzieci
Odpowiednie dla dzieci
Składniki na 2 tosty:
1 dojrzałe awokado
1 dojrzała brzoskwinia lub nektarynka (u mnie ta druga)
2 kromki ulubionego chleba (można użyć bezglutenowego)
1/2 kostki sera feta / typu feta (można zmienić na kozi, na Bielucha lub inny odpowiedni dla dzieci)
2 łyżki jogurtu naturalnego, najlepiej takiego bez mleka w proszku
sól i pieprz
miód do podania
W miseczce rozgnieć fetę widelcem, dodaj jogurt i wymieszaj dokładnie (możesz również zmiksować razem te dwa składniki).
Kromki pieczywa upiecz w tosterze tak, jak lubisz.
Awokado i brzoskwinię/nektarynkę pokrój w plasterki.
Teraz do dzieła: kromki chleba posmaruj pastą z fety, ułóż na nich naprzemiennie awokado i brzoskwinię, dopraw solą i pieprzem i polej miodem.
Smacznego! :)
1 komentarz :
Fajny pomysł z tą brzoskwinią, awokado z pewnością nabierze lepszego smaku, bo saute jest troche mdłe
Prześlij komentarz